Денчо Бояджиев честити Първи юни на децата, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд Ин витро

Кметът на Разград Денчо Бояджиев честити Първи юни на децата, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд Ин витро, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

След две години пандемия това отново се случи на парти за най-чаканите от техните родители малчугани. В предходните две години децата получаваха подаръците си от Общината по домовете си.

Днес за тях имаше торта с първоюнски мотиви и още сладки и солени вкуснотии. От кмета всяко от присъстващите деца получи ваучер за покупка от магазин „Смехоран“, откъдето ще може да си избере подаръка за Първи юни. Родителите на отсъстващите деца ще получат ваучерите допълнително.

Д. Бояджиев пожела на малчуганите да са здрави, да растат щастливи и обичани, много да радват своите родители, баби и дядовци. На празничното събитие присъства и зам.-кметът Хабибе Расим – председател на постоянната комисия, която взема решение за подпомагане на кандидатстващите двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Разград.

Общинската Програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми се реализира в Разград от 2012 г., като с нейната подкрепа вече са родени 19 деца. Най-голямо от тях е на 8 години, а най-малките са две момченца-близнаци, родиха в края на месец май 2022 г.

За настоящата 2022 г. в бюджета на Община Разград са предвидени 50 000 лв. за подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми. Според Правилника за това, публикуван на сайта на Общината в рубрика Общински съвет – „Правилници“ и в рубрика „Здравеопазване“, се отпускат средства в размер на реално направените разходи, но не повече от 2500 лева на двойка, семейство или лице.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Денчо Бояджиев честити Първи юни на децата, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд Ин витро”

  1. Здравейте!
    За да сте коректни в информацията за този проект би следвало да съобщите,че инициативата за това беше на общинските съветници от ПП ГЕРБ, които внесоха тази докладна за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми и по важно,че предложиха от къде да бъдат отделени тези средства от общинският бюджет. Да не забравяме ,че годината е 2012 и тогава закона за държавния бюджет беше друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.