Денчо БОЯДЖИЕВ и Стоян НЕНЧЕВ: Поклон пред създателите на българската азбука, пред учителите и творците за силата им да съхранят българщината!

Уважаеми жители на община Разград,

Благодарен взор отправяме на 24 май към създателите на българската азбука; към учителите, които чрез книгите са отваряли прозорците към света на децата на България; към творците, положили основите на българската култура. Поклон пред тяхната сила да съхранят българщината!

Безброй са предизвикателствата и днес пред учителите и творците, затова от сърце отправяме пожелания за здраве и дръзновение. Нека виждат още по-често жаждата за знания в очите на учениците и чуват силни аплодисменти от почитателите на културата и изкуствата.

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е светъл празник и за учениците. Най-вече за първолаците, за които са пожеланията за успешно усвояване на още много нови и интересни уроци! Незабравим е и празникът за абитуриентите, на които предстои устремен полет към живота след училище. Използвайте възможностите, които получавате, опознавайте света, но нека споменът за родното училище и родния край имат място в сърцата ви винаги!

Честит 24 май!

 Денчо БОЯДЖИЕВ,                                                  Стоян НЕНЧЕВ,

кмет на Община Разград                                          председател на ОбС-Разград

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.