Денков върна изпълнен мандат на Радев

ПП-ДБ върна папката с изпълнен мандат за на президента Румен Радев.

“По най-бързия начин ще подпиша указ, с който народните представители да гласуват по съвест за проектокабинета”, заяви държавният глава.

Връщането на мандата стана на фона на протест под прозорците на президенството, насочен срещу проектокабинета “Денков-Габриел”.

На „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев прие кандидата за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по численост в 49-ото Народно събрание парламентарна група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Акад. Николай Денков заяви, че България има нужда от стабилно редовно проевропейско правителство и стабилен парламент, за приемане на нов бюджет, за капиталовите разходи, училищата, детските градини, болниците и заплатите. “Имаме нужда от правителство, което да решава проблемите на хората и да следва европейското развитие на България”, изтъкна Денков в понеделник.

Радев се обърна към Денков с думите: “Надявам се, че осъзнавате риска и отговорността, която поемате”. В отговор акад. Денков посочи, че е запознат, но не се плаши от трудностите.

Dnevnik.bg

Hits: 46

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.