„Демократична България“ откупи и дари на Художествената галерия първата корица на „Прас-Прес“

Водачът на листата на „Демократична България“ с номер 23 в Разград Иво Димитров представи част от авторите на изложбата на корици на „Прас Прес“.

Той ги увери, че благодарение съдействието на предприемача Никола Николов разградчани познават техните карикатури от редовните си срещи с изданието, въпреки неофициално наложената цензура за неговото разпространение.

В столицата на Лудогорието бяха Алла Георгиева и Чавдар Георгиев, както и един от авторите на текстовете в сатиричното издание Иво Балев. Те и техните произведения гостуват в Разград по покана на кандидатите за народни представители от Разград на „Демократична България“.

Домакините изненадаха директора на Художествата галерия „Проф. Илия Петров“ като откупиха знаковата първа корица от 2017 г. на „Прас-Прес“ и я дариха на фонда на храма на изкуството. Направени бяха още пет откупки.

От свое и от името на колегите си Чавдар Георгиев благодари за поканата да организират изложба в Разград и разказа, че има сантимент към града от редовните някога изложби на младите карикатуристи. Той и художникът Тодор Тодоров си обещаха да опитат да организират пак тук изложба на „вечните“ карикатуристи.

Тридесетте корици на „Прас-Прес“ ще останат изложени в пространството пред Художествената галерия до 7 юли.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.