„Демократична България“ отказа среща с БСП

Относно обявената за днес среща с БСП в рамките на консултациите за съставяне на кабинет с третия мандат Христо Иванов поясни, че от „Демократична България“ няма да отидат:

„Тази среща няма предмет. При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Нинова“, каза той пред БНР.

Иванов припомни, че е имало възможност чрез предварителни разговори преди държавният глава да връчи третият мандат да се предложи на президента готова формула, но именно на този етап е пропаднал третият мандат.

„Той просто се превърна в предизборен сценичен реквизит“, каза Иванов.

Реклама:


По темата със забавянето с третия мандат преди неговото връщане, което бе анонсирано от лидера на БСП Корнелия Нинова, Иванов отбеляза: „Трябва да се даде време и в този смисъл ние няма да лицемерим и да я корим за това. Този мандат поне тази работа да свърши – да осигури време. Трябва нещо да свършим. Поне да актуализираме бюджета.“

Относно промените в Закона за съдебната власт и амбициите за закриване на специализираното правосъдие Христо Иванов каза, че в правната парламентарна комисия от ИТН тупат топката.

„Има много широк общ консенсус, че тази бухалка трябва да бъде премахната, така че никой да не може да я използва занапред“.

„Главният прокурор трябва да свикне да идва в парламента, това трябва да се превърне в рутинна процедура, а не да бъде сюблимен момент, в който всички се стичат в правна комисия“, подчерта още Христо Иванов.

Dariknews.bg

One Reply to “„Демократична България“ отказа среща с БСП”

  1. Сякаш в Древния Рим са имали предвид нашата родна политическа действителност когато са формулирали известния афоризъм „Homo homini lupus est „! Но в природата и вълците от различни глутници не винаги жестоко се бият за ловна територия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *