Делегация от Община Разград гостува в румънския Кълъраш за празника на града

Делегация от Община Разград гостува на Кълъраш за празника на румънския град-побратим в края на миналата седмица, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Главениян юрисконсулт Виргиния Станкова и младши експертът в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ Димитър Ганчев връчиха поздравителен адрес от ръководството на Община Разград на кмета на Кълъраш Мариус-Григоре Дулче, размениха и протоколни подаръци с домакините.

Официални гости на празника на 22 септември бяха и делегации от още две български общини – Силистра и Кнежа, както и посланикът на Сърбия в Румъния и кмета на молдовския град Кълъраш. След официалната част с тържествени речи и поздравления гостите присъстваха и на концерт по повод празника на Кълъраш.

В обща дискусия бяха обсъдени започнатите общи инициативи между Кълъраш, Кнежа и Силистра предимно по повод проекти, свързани с река Дунав и засилване на партньорството между регионите, които тя свързва. Дунав мост-3 и Шенген също бяха сред коментираните теми.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.