Делегация от Кълъраш се срещна с кмета Добрин Добрев и екипа му

Четиричленна делегация от Кълъраш – румънския град побратим на Разградqсе срещна с uмета Добрин Добрев, председателя на Общинския съвет Галина Георгиева, зам.-кметовете Полина Иванова, Хабибе Расим, Зорница Евгениева и секретаря на Община Разград Нели Добрева.

Румънската делегация, водена от Йонут Саву – директор „Публична администрация“ в Община Кълъраш – е на официално посещение в Разград по повод празника на града. В нея са включени и: Флориан Зика – директор в „Технически департамент“, Андрада Путере и Лоредана Кюрару – експерти в отдел „Програми и местно развитие“ в Община Кълъраш. Гостите предадоха поздрави към управата на Разград от името на Кмета на Кълъраш Мариус-Григоре Дулче, който миналата година бе сред официалните гости за Деня на Разград.

Пред румънската делегация Добрин Добрев представи икономическия профил на Община Разград, културните и спортни традиции и забележителности. Румънските гости вече бяха посетили Регионалния исторически музей и споделиха чудесните си впечатления от артефактите, които са разгледали.

Представителите на двете общини обмениха информация за реализацията на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост. В Кълъраш по тази програма ще се ремонтират и оборудват предимно училища, а инфраструктурните проекти се финансират от държавата, по-рядко от Европейския съюз.

Румънската делегация и ръководството на Община Разград размениха протоколни подаръци.

Гостите ще участват в събития от празничния календар и на 27 и 28 януари.

/e-Razgrad/

Hits: 47

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.