Двама висши полицаи опитали да присвоят 12 000 лв. тото печалба от възрастна жена

Двама служители на МВР са задържани при акция на “Вътрешна сигурност” и са обвинени за опит за вещно укривателство – двамата опитали да получат незаконно 12 000 лв. печалба от Спортния тотализатор с печеливш фиш на възрастна жена.

Дамата спечелила от тотото 12 000 лв., но й обяснили, че сумата ще бъде преведена по банкова сметка до 45 дни. През януари тя подала сигнал, че била ограбена в трамвай в София, а в чантата си носела печелившия фиш, дребна сума пари и документи.

Преписката по случая не била заведена деловодно по надлежния ред от зам.-началника на 3-то районно управление. Той сигнализирал за случая на началник на група в столичната полиция, разказаха от прокуратурата. В Спортния тотализатор постъпило писмо от началника в СДВР, който попитал кое е печелившото лице и каква е печалбата.

Освен това дал изрични указания от националната лотария да комуникират само с него по случая. Малко по-късно зам.-началникът на 3-то районно управление представил собствената си банкова сметка и печелившия фиш, като поискал парите да му бъдат преведени.

Претърсени са работните помещения на двамата служители на МВР, иззети са вещи и документи, както и видеонаблюдение. В кабинета на началника на група в СДВР са намерени документите по преписката за кражбата. Иззет е мобилния телефон на зам.-директора на 3-то районно управление, а в него е имало снимка на печелившия фиш.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства срещу двамата полицаи за вещно укривателство, останало във формата на опит, тъй като парите, които са се опитвали да получат, не са преведени по независещи от тях причини.

Началникът на група в СДВР е обвинен като помагач, а другият полицейски служител като извършител. В събота прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража.

Възрастната жена, която е спечелила от тотото, била в недобро финансово състояние и сама се грижила за дете. Полицаите били в близки приятелски отношения, разказаха от прокуратурата.

Зам.-шефът на 3-то РУП е бил назначен на поста преди месец и половина. Малко след кражбата жената се явила в пункта на тотото и казала, че фишът й е бил отнет, но въпреки това полицаят го занесъл там и заявил, че е спечелил. Разследването продължава и се проверява как фишът е стигнал от жената до зам.-началника на полицейското управление.

Dnevnik.bg

Hits: 0

One Reply to “Двама висши полицаи опитали да присвоят 12 000 лв. тото печалба от възрастна жена”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.