Двама от глутницата на Вълците с покана от националния отбор

През тази седмица състезателите на баскетболен клуб “Вълци-Разград” Наско Анастасов и Антония Георгиева участват в Международния лагер по YDF програмата на ФИБА в София, съобщиха от клуба.

България е домакин на първата международна инициатива по проекта за развитие за периода 2022-2024, в която по традиция Българската федерация по баскетбол участва с колегите си от Румъния, Турция, Северна Македония и Косово. В рамките на програмата вече бе проведен голям национален лагер, който миналия септември събра в Ботевград 60 деца, включително от школата на “Вълци-Разград”.

София приема делегациите от Турция, Румъния, Северна Македония и Косово, като мачовете на момичета и момчета, родени през 2009 г.. Срещите ще се играят от 29 март до 2 април.

Състезатели от разградската школа не за първи път получават покани за различни национални състави, като техният треньор Пенко Велчев сподели, че това е признание, че школата се развива в правилната посока. И най-важно – децата получават шанс да покажат на какво са способни, което е много мотивиращо за всички, които тренират. “Пред децата са всички възможности и от тях зависи по кой път ще тръгнат. Ние сме тук, за да дадем поле за изява на максимално много деца.”, споделят от “Вълци-Разград”.

От клуба канят всички да подкрепят 13-годишните момчета, които тази неделя (2 април) ще се борят за директно класиране на държавни финали. „Техният упорит и целенасочен труд е още един пример докъде могат да стигнат мечтите“, убедени са още от „Вълци-Разград“.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.