ДБ за третия мандат: Технически кабинет за една година с 5 задачи

ИВАЙЛО МИРЧЕВ: ГОТОВИ СМЕ ДА ГО ПОЛУЧИМ, ИМАМЕ ЯСЕН ПЛАН

Не съм убеден, че има фаворит за третия мандат, “Демократична България” е готова да го получи, имаме ясен план и как да направим нещо смислено за страната в следващата една година, заяви разградският депутат от ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му не е необходимо политическите лидери да бъдат част от кабинет с третия мандат. Трябва да направим един технически кабинет, който да има ясни 5 задачи за страната и той да продължи да работи може би около година, каза Ивайло Мирчев. Уточни и кои са тези 5 задачи – на първо място членството ни в еврозоната, Шенген, Планът за възстановяване и устойчивост, модернизацията на армията и конституционната реформа в прокуратурата.

Всички партии в НС на думи са се обединили около тези приоритети, подчерта пред БНТ депутатът от “Демократична България”.

Според Мирчев за имена може да се говори, когато се знае при кого отива третият мандат. “Очевидно не може да има коалиционно управление, което да бъде устойчиво”, каза той. Като основна причина той изтъкна разногласията по темата за антикорупционното законодателство. Колегите от ГЕРБ само на думи подкрепят тези мерки, допълни Мирчев.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.