Дарителска кампания събира средства за кораба “Радецки”

Стартира дарителска кампания за набиране на средства, необходими за извършването на ремонт на кораба-музей “Радецки”, съобщиха от НИМ. Тя ще продължи два месеца, а инициатор е сдружение “Енергийно бъдеще за България”.
От 2004 година корабът “Радецки” е филиал на Националния исторически музей, който осигурява ежегодната му издръжка. Приблизителната сума за извършване на планирания ремонт е 250 000 лева и е допълнителен разход, непосилен за музея.

Музеят “Параход “Радецки” е точно копие на легендарния австрийски параход, построен през 1851 г. в Будапеща. С годините се е превърнал в национална светиня, което дава повод да се организират различни дарителски кампании, с цел съхраняване и опазване на историческата памет. Сдружението се ангажира да оповестява периодично резултатите, за да осигури максимална прозрачност и отчетност на събраните средства.

Даренията за кампанията се събират в сметка на сдружението, както и на място в музея. След приключване на инициативата – 3 март 2019 г., събраните средства ще бъдат предоставени за ремонт и пускане на кораба на вода.

Аrenamedia.net

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.