Дарения и доброволци за изгорялата библиотека

За възстановяване на щетите от пожара на детския отдел на библиотеката читалището в Кубрат ще приема дарения и финансова помощ, съобщават от културната институция.

Помощ читалището ще търси и за другите причинени щети от пожара, който вчера напълно унищожи голяма част от най-голямата библиотека в общината, а наводнението при потушаването му сериозно увреди и таванската мазилка на долния етаж.

Около 15 септември  ще бъде обявена набирателна сметка, по която да постъпват финансови средства от дарители.

Желаещи да предоставят предимно детска литература, трябва да даряват чисто нови книги или книги в добро състояние.

“Определено ще имаме нужда от доброволци, тъй като разрухата е тотална, а разчистването няма да е лесно. Ще е добре желаещите да намерят свободно време, или в почивни дни, или след работа, но това ще го уточним след проверката на застрахователите и другите проверяващи”, допълват още от управата на 130-годишното читалище.

В социалните мрежи вече тече спонтанна организация за набиране на средства, както и организиране на доброволчески групи. Вече  има предложение за безвъзмездно предоставяне на транспортна техника, която да извозва отломките, изгорените книги, лавици и други материали. Общият брой на унищожените книги за деца и ученици е над 9000, като само много малка част от тях не са били засегнати от огъня, но пък са опушени, мокри или скъсани.

Подкрепа ще окаже и Община Кубрат.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Дарения и доброволци за изгорялата библиотека”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.