Гюнай Хюсмен пое председателството на Северния централен район, заместник му е кметът на Разград д-р Валентин Василев

Днес областният управител на Разград г-н Гюнай Хюсмен пое от областния управител на Русе Галин Григоров  председателството Регионалния съвет за развитие на Северен централен район. За негов заместник бе избран кметът на Разград д-р Валентин Василев, а ротацията стана по време на заседанието на Съвета в Русе. Мандатът на двамата е до края на годината.

В дискусиите участваха представители на министерства, областните управители на областите и представител оная общините от Северен централен район, на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище.

По предложение на зам.-областния управител на Разград Евгени Драганов бе взето решение за сформиране на работна група от по един експерт от областните администрации в Разград, Русе, Велико Търново, Габрово и Силистра, която да разработи представянето на силните им страни – с ключова роля за развитие северния централен район, основано на специфичните териториални характеристики, местен потенциал и традиции. Това ще се случи на семинар за представяне на резултатите от разработен от Националния център за териториално развитие социално-икономически анализ на районите в Република България на 19 юли в София.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.