Гюнай Хюсмен като доброволeц и с лични средства участва в облагородяването на пространството около детската площадка за деца с увреждания

В обедната си почивка областният управител Гюнай Хюсмен и служители на областната администрация проведоха доброволческа акция за обновяване и освежаване на остарели и изпочупени пейки около новоизграждащата се детска площадка за деца с увреждания в зелената зона пред хотел „Централ“ в Разград.

С акцията областна администрация се включва и надгражда общата инициатива на Община Разград, Сдружение „Лудогорие“ и Фондация „Обществен дарителския фонд за Разград“ за изграждането на детската площадка и за облагородяване на озеленените площи в тази част на града.

Според областния управител изграждането на площадката ще допринесе за подобряване условия за живот на децата с увреждания и техните родители.

Акцията е израз на обществената отговорност и активната роля на областния управител за подобряване на жизнената среда в Лудогорието и на съпричастността му към уязвимите групи от обществото. Инициативата се вписва в Концепцията за социална отговорност на Областна администрация – Разград.

Реклама:


С лични средства Гюнай Хюсмен и на служителите на администрацията беше осигурен качествен дървен материал, с който бяха подменени старите амортизирани и компрометирани дървени части на 10 пейки около детската площадка, както и други елементи за ремонта.

Областният управител изрази увереност, че поетата от Обществения дарителски фонд в Разград, Сдружение „Лудогорие“ и Община Разград щафета на добротворчество ще бъде предадена и към други организации и институции, за да стават Разград и областта все по-добро място за живот. Той заяви, че оценява високо работа на Обществения дарителски фонд, и че според него съвместната работа на местните и регионални власти, неправителствения сектор и бизнеса допринася за благото на жителите на Разград.

Гюнай Хюсмен поздравява и младите хора от  Младежки клуб „Инитиум“  за кампанията им „Спаси беседката“ за ремонт и освежаване на беседки в Разград.

Той изказва благодарност на задружния и трудолюбив колектив на Областна администрация-  Разград и на служителите на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Завет и Разград и на Станислав и Мирослав Бучукови за безвъзмездната обработка на дървения материал за пейките.

/e-Razgrad/

Снимка: Областна администрация

One Reply to “Гюнай Хюсмен като доброволeц и с лични средства участва в облагородяването на пространството около детската площадка за деца с увреждания”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *