Група студенти от Одрин пристига на посещение в Разград

25 студенти от Одрин, доброволци по проект, свързан с младежки дейности, пристигат на посещение в Разград утре, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В продължение на 7 дни младите хора от съседна Турция ще посетят учебни заведения в Разград, Исперих и Самуил, ще имат творчески дискусии с участници в извънкласни форми на обучение, срещи със свои връстници от Филиал Разград на РУ „Ангел Кънчев“, посещения на социални услуги, срещи с представители на институции. В програмата им са включени и посещения на туристически забележителности в региона.

Визитата на групата е част от доброто сътрудничество между областите Разград и Одрин на база подписаната през декември 2017 г. Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете администрации. Припомняме, че като част от това сътрудничество миналата година близо 700 жители на Област Разград посетиха безплатно за тях съседна Турция, голяма част от тях са млади хора, които както и връстниците им от Одрин през следващите дни, се запознаха с културното многообразие в региона.

Областният управител Гюнай Хюсмен домакинства на групата турски студенти съвместно със Сдружение „Младежки форум 2001-Разград“ и Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“.

Относно настаняването на гостите от Одрин е оказано съдействие от Община Разград и ръководствата на всички институции – образователни, културни и спортни – които бяха включени в програмата.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.