Група „Скандау“, разградски таланти, колоездачна обиколка и конкурс за рисунки на 9 май

Няколко събития под надслов „Дни на Европа“, насочени предимно, но не само, към децата и младите хора в Разград, организират на 9 май Община Разград и Областният информационен център, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

За част от инициативите участниците могат да се запишат предварително, а за други може и на място.

Денят започва с колоездачна обиколка на обекти в областния град, обновени по европейски проекти през годините. В 12-то издание на обиколката – родена в Разград и подета и от други региони, ще има изненада за участниците – още по-интересни награди от томболата след финала. Какви точно ще са, ще стане ясно следващата седмица. Стартът е в 15.00 ч. от площад „Независимост“ пред Общинския културен център. Участниците, които миналата година бяха близо 200, ще стигнат до Археологическия резерват „Абритус“ и ще се завърнат пред Новия театър, където ще се тегли томбола с повече от 50 награди.

В 17.30 ч. пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ започва конкурсът за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград рисуват Европа“. Наградите за най-добрите са пособия за рисуване.

Докато децата рисуват, на сцената пред Новия театър ще е награждаването от кампанията за пролетно хигиенизиране в община Разград. Предметни награди ще получат победителите в категориите: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. Ще бъде изтеглена и томболата сред децата, участвали на 29 април в акцията „Бонбони за смет“.

„Дните на Европа“ в Разград завършват с концерт. В него ще участват талантливите певци от три разградски школи: Школата по поп пеене към Център за работа с деца, Школата по изкуства „Енджой Мюзик“ и Музикална школа „Илия Бърнев“ при читалище „Развитие“. Свои изпълнения ще представят и талантите от Танцова формация „Феникс“ към ЦРД. След тях на сцената пред Новия театър ще излязат любимците на младата публика – Тото и Лъчо от група „Скандау“. Началният час на концерта е 19.00 ч.

/e-Razgrad/

Hits: 43

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.