Григор Димитров: Искам да оставя следа в спорта

Първата ракета на България в тениса Григор Димитров, австриецът Доминик Тийм, руснакът Карен Хачанов, швейцарецът Стан Вавринка и испанецът Фернандо Вердаско участваха във фотосесия за списание Gio. Освен снимките те отговориха на по няколко въпроса.

“Определено искам да съм оставил някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите… това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали”, каза Димитров пред списанието.

Освен това 28-годишният хасковлия повтори за пореден път какви са целите му в тениса.

“Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания… Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати, и като шампион от турнира от Големия шлем”, заяви Григор.

“Не знам кои са оръжията ми на корта. Бих искал да кажа, че това са някои удари, но мисля, че основното е как използваш тялото си – движението и ловкостта. Да преследваш различни топки, да вземаш правилните решения. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че тенисът е много ментален спорт, трябва да използваш физическото си състояние”, разкри Димитров.

Българинът каза, че от тенисистите от миналото би искал да се срещне на корта с Бьорн Борг и Джон Макенроу, а от жените – с Щефи Граф.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.