Грешката е в картата на АПИ. Няма да ремонтират ремонтирания път към Търговище

ВСЪЩНОСТ, ЩЕ ПРОДЪЛЖИ РАБОТАТА ПО СЪЩОТО ВТОРОКЛАСНО ШОСЕ, НО В ДРУГИ УЧАСТЪЦИ – ОТ ТЪРГОВИЩКО ШОСЕ НА ВХОДА НА РАЗГРАД, ПОКРАЙ РЕЗЕРВАТА АБРИТУС ДО ПЪТЯ РУСЕ-ВАРНА И ПОСЛЕ ОТ РАЗКЛОНА ЗА КУБРАТ, ПРЕЗ КИЧЕНИЦА, ДО РАЗКЛОНА ЗА ПОБИТ КАМЪК

Не предстоят ремонтни работи през 2022 г. по път в наскоро ремонтирания участък: Разград – Манастирско – Синя вода – Трапище – Търговище. Това уточни  директорът на Областно пътно управление инж. Людмил Янев. Недоразумението възникна заради неточност в публикуваната от АПИ карта на ремонтите по области за тази година.

Всъщност, такива ремонтни работи са  заложени по същия този второкласен път , но в участъка, който започва от входа на Разград до Търговищко шосе, преминава край археологическия резерват „Абритус“, през разклона за Кубрат, през с. Киченица и завършва до отбивката за с. Побит камък. По него е свършена немалко работа, но има довършителни дейности, уточни инж. Янев.

Тази година е планирано да бъде направен ремонт на пътя Чудомир–Лозница–Крояч-до границата с област Търговище. Участъкът е в лошо състояние и предизвика граждански протести през изминалата година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.