Госпожа Стихийно бедствие посреща днес на сцената на НДК гости за 97-я си рожден ден

Доайенът на българския театър, голямата актрисата Стоянка Мутафова, навършва днес 97 години. Рожденото име на актриса е Стояна, но е объркано на един театрален афиш и така си остава – Стоянка.

Тази вечер „Чарли Чаплин в рокля“ ще бъде на сцената в НДК и заедно с приятели пред 4000 души публика в залата ще отпразнува рождения си ден и 70 години на сцената. Заради интереса съм събитието и бързо разпродадените билети, голямата актриса е готова до повтори шоуто и на 12 март на същото място.

През ноември 2017 година излезе биографичната книга “Добър вечер, столетие мое!”, посветена на легендата на българския театър Стоянка Мутафова. Автор на книгата е дъщеря ѝ – Мария Грубешлиева-Муки.

В свое откровение в края на книгата Муки казва, че според нея “всяка поява на Стоянка е едно насърчение за хората. Тя е човек със страшно силен дух”.

А Стоянка Мутафова признава: “Не усетих кога се изтърколи моето столетие… Шарено и цветно беше то, наситено с големи събития, с мащабни личности около мен. Винаги го приветствам с “Добър вечер”, но е рано да му кажа “Лека нощ”… Имах един кюнец като дете, криех го под леглото, и вечер гледах през него като през телескоп. Бях си набелязала няколко небесни тела и си фантазирах какво ли е там. Баща ми на шега ме наричаше “Пътник между звездите”.

Все пак, нещо е останало непостигнато и за Стоянка Мутафова: “Как исках да съм руса и да се нося като пеперуда…”, споделя със самоирония актрисата.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.