Гореща вълна повишава температурите до 40 градуса

ОТ НАЧАЛОТО НА СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА НИ ЧАКАТ ГОРЕЩИНИ, КОИТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ВЕРОЯТНО ДО КРАЯ НА ЮЛИ

В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони в Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.

Ден след ден температурите ще се повишават с по един – два градуса, за да стигнем до началото на следващата седмица и от вторник нататък, вероятно до петък, ще сме в плен на горещата лятна вълна, която ще ни донесе типичните летни жеги и температури в низините на страната до 40 градуса, дори и по-високи.

Най-горещо се очаква да бъде в сряда, четвъртък и петък, следващата седмица, когато над Източните Балкани ще се пренася по-топъл въздух от района на Африка и в комбинация със силното слънчево греене и по-дългия ден, ще доведе до повишаване на максималните температури до нива от 40 градуса.

В западната част на Дунавската равнина, по поречието на Дунава, в Източна Тракия ще бъде горещо и задушно. Това е типично лятно време, когато могат да се измерят и температурни рекорди за годината.

В края на юли са и така наречените  “гроещници” – дните с най-високи температури през лятото и тази година вероятно точно по същото време ще измерим наистина високи температури.

Dnews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.