Големите награди от конференцията на Филиала – за учени от университет от Бургас и БАН

Филиал Разград на Русенския университет бе домакин на традиционната двудневна  научна конференция с международно участие, която е продължение на конференцията, проведена предходната седмица в Русенски университет под наслов: „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – V”.

Авторите на най-добрите  доклади от двете секции  бяха отличени с Грамота и Кристален приз на ректора на Русенския университет ”Ангел Кънчев”. Двата отличени доклада в категорията за утвърден учени са: „Синтез и физикохимично охарактеризиране на нови циркониеви и хафниеви телурити” на докторант Георги Русев и доц. Светлана Гениева от Университет „Проф. А. Златаров” – Бургас и ”Консерванти, използвани в храните – спектри в UV-VIS средната инфрачервена област“ на гл. ас. д-р Мария Георгиева от Институт по минералогия и кристалография на БАН.

В категорията за млади учени и докторанти бяха отличени: ”Възможности за получаване на керамични материали, включващи графенови и карбонатни наноструктури”, представен от докторантите Маргарита Георгиева, Мариела Минова и колектив от  Университет  „Проф. А. Златаров” – Бургас и на докторантката Мартина Пенчева и колектив от Русенския университет “Изолиране на анетол, синтез и свойства“.

Ежегодният научен форум се организира съвместно със Съюз на учените в България – клон Разград,  Регионален академичен център на БАН – Разград, Ротари клуб – Разград и Дом на науката и техниката.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.