Главното мюфтийство имало 4700 имота и приход над 30 млн. лв. от наеми и ренти


Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн. лв. на година от наеми и ренти. Това каза в предаването „Тази сутрин“ Николай Панков, началник на кабинета на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев по повод скандала около опрощаването на дълг от над 8 млн. лв. на мюфтийството.

По думите на Панков по-голяма част от имотите се използват от активисти на ДПС, а парите се взимат на ръка. Ако НАП си върши работата и прати агенти под прикритие вместо да ги праща на круизни кораби и в читалища, ще разберат как стоят нещата, уточни той. Проектозаконът, с който се опрощават уж дългове на всички вероизповедания, всъщност е само за дълговете на мюфтийството и облагодетелства един човек и една институция, коментира още Николай Панков.
Сегашният главен мюфтия Мустафа Хаджи е бил агент на ДС, с името агент Андрей, а бившият главен мюфтия Недим Генджев е бил офицер в ДС, така че трябва прави разлика между агент и офицер. Това каза още Николай Панков, началник на кабинета на Недим Генджев. Той показа и ревизионен акт за периода 2005-2010 година на НАП, подписан от Мустафа Хаджи, който преди това е бил глобен с 4 хиляди лева за отказ да съдейства на службите, които го ревизират. Панков уточни, че в този период Хаджи е бил и незаконен главен мюфтия, защото е имало съдебни битки с Недим Генджев за поста.
Също така е лъжа тиражираната информация, че другите вероизповедания имат някакви задължения, а официалната справка и информация е, че реално се опрощават задължения само на Главното мюфтийство, каза още Николай Панков. Началникът на кабинета на Недим Генджев коментира, че не е възможно религиозния мир и въобще някакъв мир да зависи от това да се спазват законите.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.