Главното мюфтийство имало 4700 имота и приход над 30 млн. лв. от наеми и ренти


Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн. лв. на година от наеми и ренти. Това каза в предаването „Тази сутрин” Николай Панков, началник на кабинета на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев по повод скандала около опрощаването на дълг от над 8 млн. лв. на мюфтийството.

По думите на Панков по-голяма част от имотите се използват от активисти на ДПС, а парите се взимат на ръка. Ако НАП си върши работата и прати агенти под прикритие вместо да ги праща на круизни кораби и в читалища, ще разберат как стоят нещата, уточни той. Проектозаконът, с който се опрощават уж дългове на всички вероизповедания, всъщност е само за дълговете на мюфтийството и облагодетелства един човек и една институция, коментира още Николай Панков.
Сегашният главен мюфтия Мустафа Хаджи е бил агент на ДС, с името агент Андрей, а бившият главен мюфтия Недим Генджев е бил офицер в ДС, така че трябва прави разлика между агент и офицер. Това каза още Николай Панков, началник на кабинета на Недим Генджев. Той показа и ревизионен акт за периода 2005-2010 година на НАП, подписан от Мустафа Хаджи, който преди това е бил глобен с 4 хиляди лева за отказ да съдейства на службите, които го ревизират. Панков уточни, че в този период Хаджи е бил и незаконен главен мюфтия, защото е имало съдебни битки с Недим Генджев за поста.
Също така е лъжа тиражираната информация, че другите вероизповедания имат някакви задължения, а официалната справка и информация е, че реално се опрощават задължения само на Главното мюфтийство, каза още Николай Панков. Началникът на кабинета на Недим Генджев коментира, че не е възможно религиозния мир и въобще някакъв мир да зависи от това да се спазват законите.
Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.