Главният секретар на МВР Живко Коцев: Нужни са още усилия за противодействие на проявите на агресия и насилие в домашни условия.

Главният секретар на МВР Живко Коцев приветства целия състав на Областната дирекция на МВР в Разград за отчетените положителни резултати и работата им в синхрон и партньорство с прокуратурата, съдебната и местна власт. Това той направи след като изслуша годишния отчет за дейността на ОД на МВР.

Противодействие на наркоразпространението и пътнотранспортния травматизъм ще са сред приоритетите в работата на МВР, посочи главен комисар Живко Коцев. Редом с това ще върви и повишаването на професионалната подготовка и квалификация на личния състав, както и противодействие на проявите на агресия и насилие в домашни условия. “Превенцията трябва да се разгърне във всичките ѝ проявни форми”, категоричен бе Живко Коцев.

“Дирекцията отчита спад с около шест пункта на нивото на регистрираната престъпност и завишение на разкритите престъпления. Това означава, че са вложени усилия, свързани с противодействие на различните престъпления”, каза още главният секретар на МВР. Положителен според него е фактът, че разградската дирекция се е справила с престъпленията против личността: няма неразкрити тежки престъпления, убийства и опити за убийства. Но има известни отклонения по отношение на деяния, свързани с домашното насилие.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Мирослав Иванов заяви, че акцент в работата ще бъде намаляването на случаите на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици, както и разпространението им.

От своя страна окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров също посочи два акцента, около които са се обединили представителите, присъствали на отчета – активната работа на униформените на улицата и превенция на наркоразпространението.

/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.