Гимназисти от Техническата организираха кампания за книги и ги пратиха на учениците в българското училище в Ерфурт

През февруари ученици от Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград организираха дарителска кампания „Мисията е възможна“ за събиране на научна и художествена литература за своите съученици от Българското училище в Ерфурт – Гуермания.

Фирми, обикновени хора и ученици от различни кътчета на страната проявиха интерес и се включиха в нея: София, Пловдив, Бургас, Златица, Русе, Нова Загора, Кърджали, Варна, Силистра, Раднево, Опака, Враца, Айдемир, Созопол, Разград…

Благодарение на добрината на всички тях навръх Първа пролет 90 килограмова пратка отпътува за българското училище„Н. Й. Вапцаров” – Ерфурт. Най-необходимите произведения на българските класици, изучавани в средното образование, научно-популярни четива, детски книжки за подготвителната група ще бъдат на разположение на българските деца, посещаващи това училище. Инициативата е посветена на 2 април, определен за Международен ден на детската книга.

Ученическият екип на проекта в лицето на деветокласниците Никол, Стоян и Сабри, изказва своята благодарност и към инж. Нешка Христова – директор на гимназията, за поемане на разходите за транспорт до Германия.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.