Гейм, сет, мач и рекордна седма титла за Джокович!

Убийствен Джокович! Невероятна игра на сърбина, който е на върха на играта си и на емоцията, и отново пробива подаването на Надал!

Световният номер едно в тениса Новак Джокович спечели рекордната си седма титла от Откритото първенство на Австралия и общо 15-а от турнирите от Големия шлем.

На финала на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн сърбинът победи с 6:3, 6:2, 6:.3 втория в схемата Рафаел Надал от Испания и записа 28-и успех срещу него в 53-ия мач помежду им. Очакваната поредна велика битка между двамата тенис титани не се състоя по вина на Надал, който не оказа нужната съпротива.

Джокович стартира перфектно срещата и проби за 2:0, след което с лекота затвърди. В деветия гейм 31-годишният белградчанин стигна до сетбол и го осъществи при форхенд в мрежата на Рафа.

В следващия сет Ноле проби за 3:2 след едно дълго разиграване, в което привиканият на мрежата левичар от Манакор изкара прехвърлящия си удар в аут.Надал вдигна нивото на играта си, но сърбинът отговори с нов брейк за 5:2. След това приключи сета с три поредни аса и след 75 минути игра водеше с 2-0 части.

Джокович стигна до брейк за 2:1 в третия сет. В шестия гейм Рафа стигна до първата си точка за пробив, но сърбинът я спаси след дълго разиграване. В деветия Новак стигна до две шампионски точки и реализира втората след аут на Надал.

Ноле има вече седем титли от Мелбърн и изпревари Роджър Федерер и Рой Емерсън, които са с по шест трофея. С 15-та купа в Шлема Джокович вече е трети след Федерер (20 трофея) и Надал (17).

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.