В ХХ конкурс „Живот без дрога“ ще допускат наградени песни от предишни надпревари

Няколко нови неща се подготвят за предстоящото XX юбилейно издание на уникалния в страната песенен конкурс за послания срещу наркоманиите „Живот без дрога.

„За да остане историята на конкурса и след нас, ще се опитаме да съберем най-доброто в сборник – от аудиозаписи, през черно-белите снимки, до последните модерни начини за съхраняване на картина и звук. Ще има и любопитни неща около идеята, раждането и организацията на надпреварата, както и факти за хората, които правеха „Живот без дрога“ през годините“, каза пресаташето на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева   

Друга новост в тазгодишния конкурс е, че отпада наградата за кавър, но се предлага възможност за изпълнители, които не могат да се представят с авторска песен, да го направят с парче, награждавано в предишни издания на „Живот без дрога“.

Конкурсът ще е на 20 март в Общинския културен център. Организаторите се опитват на сцената да се качат участници и победители от началните години. Да изпълнят песните си отново – пред сегашните таланти.

Традиция е на конкурса поколенията да са заедно на сцената

Разделите са: „Най-добър текст“, „Най-добра музика“ и „Най-добро изпълнение“ на вокално-инструментални групи, вокални групи, индивидуални изпълнители и дуети. До участие са допускат  ученици от 5 до 12 клас от цялата област с песен по темата.

Заявка и текстовете на песните се събират  до 22 февруари в Центъра за работа с деца в Разград. Още информация – на телефони: 0878 542 819 и 0878 542 810.

Осмото издание на спортния многобой – вторият модул на „Живот без дрога“, е насрочен за 27 март в спортна зала „Лудогорец“.

Участват отбори от по шест човека – три момчета и три момичета, в две групи – 5-6 и 7-8 клас. Всяко училище може да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията. Игрите са за бързина, точност и сила.

Заявки за участие – също до 22 февруари, се приемат в ОД на МВР и на телефони: 084/642 267 и 0888 137 792.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.