В събота Разград отбелязва Деня на предизвикателството

И тази година Разград се присъединява към отбелязването на Световния ден на предизвикателството – 17 май.

В България събитието се организира за 31-ви път от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021-2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Проявата е посветена на 17 май – Ден на българския спорт.

Събитието в Разград ще е на 18 май, събота. Старт-финалът е пред Ронда в Градския парк. Събитието започва в 10,30 ч. То се организира от Спортен клуб „Спорт за всички“ – Разград, с подкрепата на Община Разград и Спортен клуб по ориентиране „Абритус“ – Разград. В проявата са включени лекоатлетически крос с три маршрута – 300, 500 и 1000 м. в зависимост от възрастовата група и футболно предизвикателство – стрелба във футболна врата от въздуха от 15-метрова дистанция. Целта е участниците да вкарат гол без топката да докосне земята при шутиране.

Всички участници в спортната проява ще получат тениска с логото на събитието, а класираните на първите три места във всяка възрастова група – предметни награди и медали.

Записването на желаещите да участват в предизвикателствата е на място от 10,00  ч. до 10,30 ч. на 18 май, събота.

Национална  кампания Световен ден на Предизвикателството 2024 цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност в зависимост от собствените физически възможности. Това е една възможност за участие в  индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение.  Желанието на организаторите е да предостави съвместно един прекрасен и незабравим спортен ден на всички желаещи, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички  – Световен ден на предизвикателството 2024 г. – спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта. – призовават организаторите.

/е-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.