В САЩ арестуваха 9-годишно дете, избухнаха протести

МОМИЧЕТО Е ПОВАЛЕНО НА СНЕГА, НАПРЪСКАНО С ЛЮТИВ СПРЕЙ

Протести избухнаха в американския град Рочестър, щата Ню Йорк. Стотици хора се събраха, за да изразят недоволството си от задържането на 9-годишно дете. Според събралото се множество полицаите са превишили правомощията си значително, предаде БНТ.

Инцидентът е станал в петък. Органите на реда са се отзовали на сигнал за “семейна кавга”. Според първоначалната информация момичето е заявило намерение да убие майка си и да се самоубие.

Разпространено е видео от камерите на един от полицаите. То е с дължина почти 5 минути и показва опитите на служителите на реда да вкарат момичето в патрулната кола. То се съпротивлява и крещи, че иска баща си.

Повалено е на снега, закопчано с белезници и прибрано в колата. След многократни опити да бъде убедено да седне, един от полицаите го пръска с лютив спрей.

Прокуратурата на щата Ню Йорк се е заела със случая, полицаите, участвали в задържането, са временно отстранени. През септември миналата година в Рочестър отново имаше подобни протести – тогава те бяха заради ареста на 41-годишния Даниел Пруд.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.