В Разградско зимата не отстъпва, всички пътища остават затворени, възможно е и вторник да е неучебен ден

Зимната обстановка в Разградско остава усложнена, все още са затворени за движение всички пътища, съобщиха Областното пътно управление.

По пътищата работят над 20 снегопочистващи машини. Въпреки предупрежденията водачи се опитали да пътуват през нощта и са закъсали. Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян, съобщиха от полицията. Най-критичните точки се оказаха пътят Разград – Търговище и главният път Разград – Русе. В 01.35 ч.  получен сигнал на тел. 112 за закъсали леки коли на равен открит участък на около 3-4 км от Разград, идващи от Търговище . Около 02.00 часа е изпратена допълнителна снегопочистваща техника, която да изтегли на буксир аварирал след леко ПТП снегорин, както и за извличане на закъсалите автомобили. Изпратеният голям трактор стигнал до авариралия снегорин и също закъсал. Потърсено е съдействие от пожарната в Разград – изпратен е джип с висока проходимост, който изтеглил закъсалите. Въпреки тези предприети мерки към момента на пътя има тапа от около 40 автомобила. На място работят екипи на снегопочистващите фирми и пожарникари с моторна шейна и МТЛБ. Рано сутринта са евакуирани семейство румънци, пожелали евакуация чрез консула на Румъния, които са настанени в сграда на пожарната в Разград.

Много са и селата в седемте общини в Лудогорието без електричество. Екипите на Енергото работят и отстраняват авариите. Проблем остава и далекопроводът към Езерче, който още не е достигнат от аварийните екипи. На порции се пропускат леки коли, като с предимство са линейките, както и автомобилите, снабдяващи магазините с хранителни продукти.

Припомняме, че днес е неучебен ден за училищата в цялата област. Заради обявеното бедствено положение е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове, допълниха информацията от Регионалното управление на образованието.

/e-Razgrad/

Hits: 49

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.