В петък – радиация наужким край Стражец

Мащабно тактическо учение на силите от Единната спасителна система ще се проведе в Разград на 1 октомври /петък/ от 10 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.

Действията на РДПБЗН-Разград, ОД на МВР-Разград, ЦСМП-Разград, Окръжна прокуратура – Разград, ТДНС – Разград ще бъдат насочени към предотвратяване на незаконно превозване /пренасяне/ на радиоактивни вещества.

Според заложеното в плана изходната ситуация е следната: На 01.10.2021 г. в 10:00 в района на окловръстното шосе на Разград /по Гаровия път до газстанцията преди Стражец/ от екип на Пътна полиция е спрян лек автомобил. В хода на проверката служител на екипа забелязва куфарче на задната седалка с поставен знак за радиоактивен материал или опасност от радиоактивно облъчване. За преноса на открития в превозното средство радиоактивен материал водачът не представя пред органите на КАТ необходимите документи, легализиращи превоза. С цел установяване наличието на радиационно излъчване екипът докладва в оперативната дежурна част на ОД на МВР – Разград. За оказване съдействие на органите на полицията сигналът е подаден в оперативния център на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разград. Следва изпращане на екип и служител, отговарящ за радиационната, химическа и биологична защита.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.