В името на рекорда: Със 189 км/ч от Разград към Русе /край Езерче/

„Ауди С8“ със софийска регистрация постави нов рекорд за скорост на територията на Разградска област. На 18 май колата засечена със 189 км/ч с мобилната тринога край село Езерче.

Там разрешената скорост е 90 км./ч. Това съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР в Разград старши инспектор Теодор Тодоров. Според Закона за движение по пътищата водачът ще бъде глобен веднъж със 600 лева за превишаване  на скоростта извън населено място с над 50 км/ч, плюс 50 лева за всеки следващи 5 км/ч над превишената – над 50 км/ч. Което прави общо 1100 лева.

Втори в класацията пак на същото място е румънец с „Фолксваген Туарег“ с румънска регистрация, който  на пети май профучал край камерата със 164км./ч. Регистрираното нарушение ще бъде изпратено на полицията в Румъния, за да бъде установено кой е шофирал, уточни старши инспектор Тодоров. А водачът ще плати общо 725 лева глоба.

И третият автоджигит в майската класация е засечен край Езерче. Пак на пети май „Ауди А4“ с разградска регистрация подминало камерата със 152км./ч. при ограничението от 90км./ч.

Реклама:


През целия месец май на територията на областта с мобилните камери са сазечени1623 нарушения на скоростта, от тях 1218 нарушения – с триногата. За същия период на 2018 г. констатираните нарушения за превишаване на скоростта са били 680 или с 943 по-малко.

/e-Razgrad/

One Reply to “В името на рекорда: Със 189 км/ч от Разград към Русе /край Езерче/”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *