Вълците до 12 години непобедими на собствен терен

Момчетата до 12 години на СКБ „Вълци-Разград“ бяха домакини на втори кръг от зоналното първенство по баскетбол в зона „Добруджа“.

Те посрещнаха отборите от топ 5 в борба за челното място. В първия мач за деня нямаше изненади – Вълците победиха категорично отбора на Шумен със 103:20 точки.

Битката за първото място се случи в следобедните часове, когато един срещу друг се изправиха разградският отбор и отборът на „Доростол“ Силистра. Мачът бе изключително оспорван, с отлични отигравания и от двете страни. Разградските баскетболисти обаче показаха характер и не се отказаха да гонят победата до края, като решиха мача в последните секунди и победиха с 63:62 точки.

„Поздравяваме момчетата за силната игра, добрата защита и борбата под коша! Заслужиха си напълно преимуществото в следващия изключително важен етап – квалификациите за финали – да играят на собствен терен”, споделиха от клуба.

Сред публиката бяха лидерът на големия разградския баскетбол преди години Илиян Йорданов – Пилето, пръв прехвърлил границата от 1000 точки за сезон, адвокат Марин Кинов, големият приятел на баскетбола Николай Пенчев.

В събота и неделя (12-13 март) Вълците ще пътуват към Бургас, където момичетата до 14 години се изправят срещу местния „Черноморец Бургас“ в битка от елитна група „Изток“. На следващия ден момчетата до 14 години се изправят срещу два морски отбора – „Стар Баскет“ (Варна) и „Свети Влас“ в борба за 1-4 място в I дивизия „Изток“.

Участията на рекордните 11 отбора и повече от 100 състезатели на спортен клуб по баскетбол „Вълци-Разград“ в държавните първенства е възможно благодарение на подкрепата на „Амета“ с марката „Лудогорско пиле“. Тази година отборите на клуба се борят за челните места в България – и това е плод както на огромния им труд, така и на неизменната подкрепа на всички родители и спонсори. Ето защо целият екип на „Вълци-Разград“ изказва огромни благодарности към всички частни или юридически лица, които подпомагат идеята децата да спортуват и да развиват лидерски качества, калявайки своя характер в битки на баскетболния терен.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.