Възстановиха рейса Разград – Ушинци – Мортагоново

Възстановено е изпълнението на автобусното маршрутно разписание Разград – Ушинци – Мортагоново. Това стана след множество конструктивни разговори от страна на ръководството на Община Разград с представители на транспортни фирми от региона, както и след среща на ресорния зам.-кмет Хабибе Расим и превозвачи с жители на Мортагоново.

От пресслужбата на местната администрация припомнят, че от 8 януари предишната фирма изпълнител на маршрута след предварително уведомление спря изпълнението на автобусната линия „поради намаление на пътнико-потока, увеличението на такси сектор автогара Разград, увеличението на тол такси“.

Новият договор за  изпълнение на маршрутното разписание е с друга фирма. Той бе сключен  след разрешение на областния управител.

Във връзка с този и други натрупани с годините проблеми за осигуряването на автобусен транспорт до различни населени места ръководството на Община Разград обмисля необходимостта от изготвяне на нова транспортна схема. Предвижда се дейностите по изработването й да стартират след приемането на общинския бюджет за 2024 г. с подробен анализ на настоящото положение.

/e-Razgrad/

Hits: 47

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.