Възстановено е нормалното движение на влаковете през Пловдив

През нощта е възстановено движението на всички влакове през жп гара Пловдив, съобщи БДЖ, цитирана от БТА. Снощи към 19.30 часа е пуснато напрежението, а машините са пуснати по релсите в 21.30 часа. Към момента всички влакове се движат по график и няма закъснения.

От БДЖ поясниха, че, за да бъде възстановено движението, първо дерайлиралите цистерни и локомотиви са изтеглени.

Вчера сутринта малко след 4 ч. товарен влак на фирмата “Булмаркет рейл карго” излезе от релсите в района на централната гара на Пловдив. Пострадали и жертви няма, властите увериха и че няма изтичане на газ от цистерните, които го превозват.

Тази сутрин в ефира на Би Ти Ви Петър Ганев, управител на фирмата, обяви още веднъж, че причина за инцидента е счупена стрелка по трасето. Още вчера фирмата разпространи снимки до медиите, в които показа мястото на счупването на релсите. Директорът на Национална компания “Железопътна инфраструктура” Красимир Папукчийски обяви пред “Нова телевизия”, че след като няколко вагона са минали върху стрелката, то тя не е била счупена преди това, а може това да е станало при преминаването на композицията.

“Всички локомотиви са технически изправни – имат технически паспорти, регулярно минават на прегледи. Дерайлиралият локомотив е “Сименс” на около 15 години. Те са много добри сравнени с локомотивите на БДЖ”, каза още Ганев. Вчера властите обявиха, че това е същият локомотив, който е използван при композицията, която дерайлира през 2016 г. в Хитрино. Ганев, увери, че цистерните също са проверени и са в изправност, увериха от “Булмаркет”.

Огледът на мястото на инцидента днес продължава.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.