Военномедицинската академия обяви прием на парамедици

Центърът за професионално обучение към Военномедицинската академия обявява 12 места за прием на кандидати за обучение по професия „Парамедик”, специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения” – трета степен на професионална квалификация. Това съобщиха от ВМА.

Ако кандидатите, заявили желание за обучение са повече от 12, класирането и приемът ще бъдат извършвани след решаване на писмен общообразователен изпитен тест, като за датата на явяване кандидатите ще бъдат предварително уведомени. Обучението ще бъде в дневна форма, в периода 1 април – 10 октомври 2024 г. Таксата за обучение е 1300 лв. Документите за кандидатстване ще бъдат приемани в периода 22 февруари – 20 март 2024 г. включително.

Подробна информация за документите, необходими за кандидатстване, е публикувана на сайта на ВМА.

През октомври 2022 г. седем курсисти, обучавани в първия курс за обучение на парамедици във ВМА, успешно преминаха теоретичната и практическата част от държавния изпит за придобиване на най-високата – трета, степен на професионална квалификация по професия „Парамедик”, специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения”. Вторият курс за обучение на парамедици в ЦПО започна през април м.г.

БТА

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.