Военни спасиха от удавяне майка и дете, пропаднали в канализационна шахта

Двама военнослужещи от Военновъздушните ни сили спасиха от удавяне майка и дете, които паднали в пълна с вода канализационна шахта, съобщават на официалната си страница във Facebook от ВВС.

Нещастният инцидент, завършил с благополучен край, е станал в центъра на град Долна Митрополия на 31 май. Детето пропада в стара канализационна шахта, а майката се опитва да го извади, но също полита във водата.

Минути по-късно военнослужещите ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев се оказват в близост до мястото и чуват викове за помощ от очевидци на инцидента. Двамата военнослужещи веднага се отзовават и предприемат действия за спасяване на детето, което едва се е държало на повърхността на водата.

В сложната ситуация военнослужещите съумяват да действат максимално бързо, адекватно и решително, и успяват да спасят детето, обясняват от ВВС.

Едва след като го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С големи усилия военнослужещите успяват да извадят от шахтата и жената.

Уплашени, но живи и невредими, пострадалите са били откарани за преглед в гр. Плевен. На мястото на инцидента г-жа Ваня Николова от Община Долна Митрополия е изказала благодарност на военнослужещите за бързата им, адекватна и животоспасяваща реакция.

Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-а авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация “Младши сержант – първи модул”.

Командирът на 12-а авиационна база ги поздрави за мъжеството, предприетите бързи и адекватни действия. Благодарение на тяхната решителност и непоколебимост в тази критична ситуация, този нещастен инцидент завърши с добър край и два човешки живота бяха спасени, добавят от ВВС.

Дир.бг

Hits: 147

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.