Васил Власов отново шампион на България в седмобоя, Венелин Цонев – седми

На завършилия вчера национален  шампионат по седмобой в зала за мъже в столицата разградчанининът Васил Власов защити титлата си от миналата година.

Талантът е второкурсник в Националната спортна академия, треньорски профил – лека атлетика, и на възкръсналото след четвърт век вече самостоятелно републиканско състезание по многобой, бе в състава на отбора на Академията КЛАСА. Подготвя се при треньорката Станка Миланова.

Васил завърши с общ брой точки 4517. Втори е Камен Ценков от „Бургас 98“ – 4100.

Седми в надпреварата се подреди друг разградчанин – Венелин Цонев от „Лудогорец“, син на треньора по лека атлетика Красен Цонев.

Васил Власов е абсолютен адаш на дядо си, а чичо му – Маломир Власов, е председател на клуба на привържениците на ЦСКА в Разград.

„Изключително съм щастлив, че защитих титлата си, въпреки здравословните ми проблеми през януари, което не позволи резултатите да бъдат още по-добри.

Но, фактът е факт. Сега започвам подготовка за Европейското отборно в началото на юли в Португалия, веднага след това е Европейското за мъже до 23 години в Швеция, а в началото на септември – Балканиадата, на която сме домакини в Правец“, каза Васил Власов.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.