БСП Разград: На Евровота трябва да бием ГЕРБ

Наско Анастасов, председател на Областния съвет на БСП – Разград, и Добрин Добрев, председател на Общинския съвет на партията, представиха предложенията от Разградско за Евролистата на БСП, която ще бъде утвърдена на  заседание на Националния съвет.

Н. Анастасов обяви, че в областта са проведени 98 на брой събрания на основни партийни организации, общински конференции в Разград, Кубрат и Исперих и общи събрания в Лозница, Завет, Цар Калоян и Самуил.

От конференциите и общите събрания са постъпили 24 предложения. Най-много предложения от 6 общини са събрали Сергей Станишев и Петър Курумбашев.

Водачът на листата Елена Йончева е издигната от Разград, Лозница, Самуил, Цар Калоян и Кубрат.

С пет номинации са Деница Златева, Момчил Неков, проф. Иво Христов, Крум Зарков и Румен Гечев.

Наско Атастасов коментира и готовността на партийните организации на БСП от областта в предстоящия евровот. „Основната задача за Областния съвет на БСП е да се представи положително и постигане на победа на основния ни опонент ГЕРБ. Актуализирани са общинските предизборни щабове включително и областния щаб, имаме готовност за предложения за членове на РИК както и членове в СИК и застъпници.“

Той направи уточнение, че тези 24 предложения от Разградска област ще бъдат включени като номинации за националната 17 членната листата на БСП, в която ще бъдат включени и 6 места за коалиционни партньори и гражданска квота.

Добрин Добрев коментира, че Елена Йончева е събрала най-голяма подкрепа от партийните организации  в община Разград, след нея се нареждат Сергей Станишев, Деница Златева, Момчил Неков, Корнелия Нинова, Петър Курумбашев, проф. Иво Христов и Крум Зарков. „За разлика от предходните евроизбори, хората този път оценяват факт, че трябва да предлагат кандидати, лица които да защитават интереса на България.“

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.