Броят на жертвите на зимната буря в САЩ достигна 61

Броят на загиналите от жестока зимна буря, обхванала голяма част от Съединените щати по Коледа, нарасна до най-малко 61.

Изпълнителният директор на окръг Ери Марк Полонкарц каза, че са докладвани още два смъртни случая в западния регион на Ню Йорк, който е понесъл тежестта на историческата буря, с което общият брой на жертвите става 39. Окръг Ери включва заснежения град Бъфало, където са повечето смъртни случаи. Полонкарц каза, че 17 от 39-те жертви са открити навън, 11 са били в домове, четирима са били в коли, четирима са загинали, докато са гребели или почиствали снега, а три са били резултат от неспособността на екипите за спешна помощ да стигнат до тях навреме. Съобщава се и за девет смъртни случая при автомобилни катастрофи, свързани с буря в среднозападния щат Охайо, смъртни случаи има и в поне половин дузина други щати.

С покачването на температурите и топенето на снега властите в Ню Йорк изразиха загриженост за наводненията, но окръжният изпълнителен директор каза, че „не изглежда това да е лошо“. „За щастие, изглежда, че наводненията ще бъдат минимални“, каза Полонкарц. Той каза, че електричеството е възстановено за всички жители на областта.

Бурята също донесе необичайно ниски температури в щати като Тексас и Флорида и предизвика хаос на летищата, като хиляди полети бяха отложени или отменени. Компанията Southwest Airlines, която отмени над 15 000 полета за осем дни заради срив в системите си за график, заяви, че очаква операциите й постепенно да се върнат към нормалното.

Dnews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.