Борци от 4 държави в 26-я турнир „Лютфи Ахмедов”

Млади борци от 4 държави участваха в 26-то издание на международния турнир по свободна борба „Лютфи Ахмедов”,  организиран от СКБ „Лютфи Ахмедов” със съдействието на Община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Надпреварата в обновената спортната зала „Абритус” бе открита от председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев, а зам.-кметът и изпълняващ функциите кмет на Разград Полина Иванова бе сред официалните лица, които връчиха наградите на победителите.

От името на ръководството на Община Разград Стоян Ненчев поздрави участниците в турнира и техните ръководители за интереса им към този традиционен за региона спорт, който възпитава младите хора в труд, дисциплина, упоритост, воля за успехи, а освен това е и едно от средствата, които могат да избавят младежите от пороците на нашето време.

На официалното откриване на турнира признание получиха няколко от заслужилите деятели на спорта борба и подкрепящи развитието му в региона. За своята 90-годишнина поздравителен адрес от Българска федерация по борба получи дългогодишният треньор Юмер Фикриев, за заслугите си към лудогорската борба той получи и плакет от СКБ „Лютфи Ахмедов”. Плакети бяха връчени от изпълнителния директор на клуба Ремзи Осман и на: сина на патрона на турнира Шукри Лютфиев, Иван Илиев, Бейсим Ахмед, Дениз Музаффер и други.

98 състезатели от 21 клуба от четири държави – България, Молдова, Северна Македония и Турция – Бурса и Одрин – участваха в надпреварата за момчета, момичета и кадетки. След оспорвани схватки на двата тепиха отборната шампионска купа спечели клуб „Олимпиец”-Търговище, втори остана „Черноморец-Свободна борба”-Бургас, а трети – АСК „Сливен”. Наградата за най-техничен състезател отиде при Александр Куртев от Молдова, за най-резултатен състезател – при Таха Йозтюрк от Бурса, а най-добър чуждестранен състезател стана Ахмет Синджар от Одрин, Турция.

/e-Razgrad/

Hits: 45

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.