Борисов уволни трима заради проблема с електронните винетки

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в Агенция “Пътна инфраструктура” и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, съобщи правителствената пресслужба.

Като член на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в пътната агенция и Радослав Николов, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Проблемите с електронните винетки започнаха в началото на новата година. Най-общо те са свързани с невъзможност да се купи електронен стикер, продажба на две винетки за един автомобил и липса на потвърждение за конвертиран хартиен стикер в електронен. В допълнение се оказа, че на граничните пунктове не са поставени терминали за покупката на винетки. Заради проблемите управляващите решиха, че до 15 януари ще може да се кара без винетки като обясниха, че така или иначе годишните хартиени винетки за миналата година важат до края на януари. Премиерът Бойко Борисов обеща до 15 дни системата да заработи нормално и да има наказани.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.