Борисов вижда в Саудитска Арабия бъдещ инвеститор в България

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в арабския регион е много по-добре да се говори с лидерите на държавите, защото от тях зависи дали би могла да тръгне емигрантска вълна.

Той даде кратък коментар пред журналисти преди началото на първата среща на върха на Европейския съюз и Арабската лига в египетския курорт Шарм ел Шейх.

Събитието ще събере на едно място ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет, Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, премиерите на Великобритания, Германия и Италия – Тереза Мей, Ангела Меркел и Лео Варадкар – и други.

Според Борисов Саудитска Арабия може да бъде бъдещ голям инвеститор в България. По думите му това е една голяма държава, с която имаме изключително добри отношения.

“Кралят (бел. ред. на Саудитска Арабия) ми е пратил писмо, но не съм имал време да го прочета. Ще го прегледам тук”, каза Борисов.

Той обясни, че политиката му е да поддържа баланс между спорещи страни и даде пример с Русия и САЩ, както и с Косово и Сърбия.

“Моето отношения с тези хора са такива, че да не излагам на риск България в едната или другата посока. Както се прегръщам с президента на Египет, така трябва и с този на Турция”, каза още премиерът.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.