Близо 500 български шофьори излизат на протест, ако пакет “Мобилност” е в дневния ред на ЕП

Близо 500 български шофьори ще протестират идната сряда в Страсбург, ако в понеделник спорният пакет “Мобилност” бъде включен в дневния ред на Европейския парламент (ЕП). Това заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в Пловдив, където се провежда отчетно-изборно събрание на организацията.

Приетата на форума декларация ще бъде изпратена още тази вечер както на председателите на Европейския парламент и Европейската комисия, така и на личните електронни пощи на всички евродепутати.

Ако пакетът мобилност залегне в дневния ред на последната сесия на Европарламента, това ще е явно нарушаване на процедурните правила, категоричен е Йордан Арабаджиев:

“Безпрецедентен случай е, нещо, което е отхвърлено 3 пъти в Европарламента, да се вкарва за 4-и път. Два от трите доклада не са приети на комисия и никой не знае в действителност, какво ще се гледа. Всичко показва, че те на всяка цена искат да го пробутат този пакет“.

Само няколко са оспорваните промени в пакета, припомни Йордан Арабаджиев:

“Връщането на камиона, връщането на водача – принудително. Спането в кабината да бъде разрешено до изграждането на съответните сертифицирани паркинг зони и командироването“.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.