Бившият кмет Валентин Василев и председателят на ОбС Надежда Радославова не си плащали данъците

ТОКОВ УДАР  НАПРАВИ НЕВЪЗМОЖНО ЖУРНАЛИСТИ И ГРАЖДАНИ ДА ПРОСЛЕДЯТ ПОЧТИ ДВЕ ТРЕТИ ОТ ЗАКРИТОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА В СТОЛА НАД БИСТРО „ЗАЙО БАЙО“

Трима общински съветници не са си платили местните данъци за 2019 г., стана ясно на заседанието на Общинския съвет на Разград. 141,17 лв. са неплатените задължения на бившия председател на местния парламент Надежда Радославова от ГЕРБ, 141,46 лв. – на бившия кмет Валентин Василев от ГЕРБ, а 41,11 лв. – на общинския съветник и от ОбС мандат 2015-2019 г. Мариан Иванов, също от ГЕРБ.

Справката представи по време на дискусията по една от неодобрените докладни на заседанието – тази за предприемане на мерки за защита на гражданите и бизнеса, и справяне с икономическите последици, вследствие обявеното извънредно положение и усложнена епидемиологична обстановка, която бе внесена от съветниците от ДПС. Денчо Бояджиев призова общинските съветници да проявят отговорност пред гражданите, да бъдат пример за тях, за да имат морала да разпределят техните пари, тъй като на база на данъците се правят разходите от общинския бюджет.

Съветниците приеха номинациите и тазгодишните носители на наградата на името на Никола Икономов да са стогодишната бивша учителка Донка Дюлгерова и секретарят на читалище „Бузлуджа” Емилия Русева, а журналистът и краевед Божидарка Златарева да получи наградата „Златен Пегас”. За Д. Дюлгерова, която точно на 22 май стана на 100 години, това е втора награда на името на Никола Икономов, което е прецедент, но в Правилника за символите, почетните звания, наградите и паметните знаци на Община Разград, приет от Общинския съвет, няма такъв тип ограничения. Двама от съветниците – педагозите Свилена Дечева и Пейчо Георгиев обявиха, че до края на мандата за всеки рожден ден на Донка Дюлгерова ще й даряват определена сума лични средства.

Двете докладни получиха подкрепа от 21 общински съветника, останалите не участваха в гласуванията. Призовете ще бъдат връчени на кратка церемония на 24 май от 10,00 ч. на площад „Възраждане”.

Общо 11 докладни записки имаше в дневния ред на местния парламент, съветниците одобриха 9, сред тях: изменение на Правилника за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, откриване на процедура за възлагане на концесия за ползване на язовир „Островче”, одобряване на годишния финансов отчет на Диагностично-консултативен съвет-1-Разград” ЕООД и други. За представител на Община Разград на Общото събрание на акционерите на МБАЛ ”Св. Иван Рилски” бе определен председателят на Общински съвет -Разград Стоян Ненчев, съветниците го упълномощиха и как да гласува.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.