Безплатна детска кухня за 200 деца

Безплатна детска кухня ще бъде оворена в Разград. Обедно детско меню ще получават 200 деца от община Разград на възраст от 10 месеца до 3 години, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Дтнес е подписана партньорско споразумение между Община Разград и Агенцията за социално подпомагане за реализиране на дейностите по проект „Детска кухня“, финансиран по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г.

Документи за ползването на детската кухня се приемат в Дирекция „Социално подпомагане“ в Разград. Всеки един кандидат-потребител ще бъде оценяван от социалната служба по няколко критерия: най-нисък доход на член от семейството;

най-ниска възраст на детето; дете сирак; деца с увреждания (за тях не се взема предвид доходът на семейството). Одобрените семейства ще могат да получават храната от кухнята на Детска ясла „Слънчево детство“ в жк „Орел“.

Продължителността на проекта е до 30 септември 2025 г. В този период социалните служби ще извършват проверки относно това дали потребителите продължават да отговарят на условията, ще се приемат и нови заявки.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон 084/618-218 и отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 37

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.