Асфалтират ремонтираната „Странджа“

От Грънчарския трап започна полагането на асфалт върху последния, неремонтиран досега участък от ул. „Странджа“ – една от основните пътни артерии в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Върху две от отсечките ще бъдат поставени по три пласта асфалт – от Грънчарския трап до пресечката с „Люлебургас“ и „Дъбрава“, както и на кръстовището с „Велес“. В по-голямата част от улицата, която се преасфалтира, пластовете ще са два – от по 4 см. Ще се работи и в събота, 24 август. Улицата няма да бъде затворена за движение, но водачите трябва преминават внимателно в района. В случай на необходимост от кратковременно затваряне на участъци, това ще бъде обявено своевремено.

Тротоарите на ул. „Странджа“ са почти готови, като се работи по изливане на бетон върху подходите към гаражи и домове, където няма да има павета или плочи.

От Общината припомнят, че ремонтът на участъка от ул. „Странджа“ между Грънчарския трап и кръстовището с „Априлско въстание“ е първият проект на местната администрация по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет за 2024 г., по който стартираха строително-ремонтни работи. Стойността на подписания договор за 919 621 лв. без ДДС е за ремонт на пътно платно  с дължина 648 м и поставяне на LED-осветление.

/е-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.