Арабаджиеви са задържани в къщата на Георги Семерджиев-Шопа

Семейство Арабаджиеви са задържани в къщата на Георги Семерджиев край Барселона. Два испански спецекипа са атакували имота, за да задържат всички лица. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на специална

пресконференция.”Имахме информация, че семейство Арабаджиеви са извън страната и се намират в чужбина. За радост на прокуратурата същите са установени в Кабрера де мар, близо до Барселона. Днес 8,45 са установени. Семейство Арабаджиеви са били в къщата на Георги Семерджиев. И за Арабаджиеви, и за Семерджиев е имало издадена европейска заповед за разследване. Испанските власти са предприели действия по установяване на фактите. Испанските органи на реда са влезли в имота с два екипа и с две искания. Единият екип се е интересувал от Семерджиев, за когото е имало европейска заповед за издирване от Швейцария, а другият екип е бил за Арабаджиеви”, обясни Арнаудова.

Тя поясни, че по случая с Арабаджиеви се действа по европейска заповед за арест. “Процедурата сега е еднаква. Испански съд ще разреши предаването на лицата. След това като влязат на българска земя, те ще бъдат задържани и ще им бъдат повдигнати обвинения”, допълни Арнаудова.

Арабаджиеви бяха издирвани от края на август 2018 г., когато Специализираната прокуратура започна разследване срещу тях за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления.

Георги Семерджиев, в чиято къща са задържани Арабаджиеви, е известен с прозвището Жоро Шопа. Той е сред най-приближените на Евелин Банев-Брендо. Докато кокаиновият бос беше зад решетките, именно Шопа управляваше хотелиерския му бизнес на Черноморието. През 2014 година срещу Семерджиев беше извършено покушение – неизвестен стреля по него в гръб, но нито един от куршумите не беше смъртоносен.

Cross.bg

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.