Антоанета Цонева: С последователни усилия осигурихме първата спешна медицинска помощ по въздуха

Сърдечно благодаря казваме днес на всички екипи, които се отзовават до минути, когато имаме нужда от спешна медицинска помощ! Разбираме добре, че най-важният фактор в здравеопазването са хората. Неуморният денонощен труд на медицинските специалисти, високият професионализъм и отдаденост – те спасяват човешки животи!

Затова продължаваме да работим за все по-добри условия на труд в здравеопазването. Увеличихме заплатите на всички работещи в Спешната медицинска помощ с 22% и ще работим за това минималните заплати на всички медицински специалисти да станат най-малко 80% от средната работна заплата за страната.

С последователни усилия осигурихме за пръв път в България спешна медицинска помощ по въздуха – по европейски стандарт. Първият хеликоптер вече е тук, очакваме още седем до края на 2026 г. Спешната помощ в цялата страна ще има вече 42 високопроходими и 4×4 линейки, които да помогнат на медиците да достигат до трудно достъпни места.

Продължаваме да работим за това медицинските професии да привличат и задържат все повече млади и талантливи хора, да осигурим кадри за незаетите места в спешната медицинска помощ и здравеопазването като цяло. Ще завършим и отдавна закъснялата реформа за уреждане в закона и въвеждане на работа, според международно приетите стандарти, на  Парамедиците – ката, както е в абсолютно всички модерни и развити здравни системи.

Честит празник на всички в спешната медицина!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.