Антоанета ЦОНЕВА: Има досъдебно производство в прокуратурата за ремонта на джамията „Ибрахим паша“

Образувано е досъдебно производство във връзка с възлагането и изпълнението на консервацията и реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в Разград.

Това става ясно от получен отговор от директора на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) Стефан Белчев на зададен въпрос от народния представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България” Антоанета Цонева, съобщиха от пресцентъра на коалицията

В писмото се казва още, че на основание чл. 198, ал.1 НПК наблюдаващият прокурор не разрешава да предостави достъп на народния представител с оглед опазване на тайната на разследването по образуваното досъдебно производство.

„Прокуратурата трябва да си свърши работата навреме и обективно. Не можем да позволим този случай да се превърне в познатата ни практика разследвания да се държат „на трупчета“, с което определени лица да бъдат притискани”, посочи Антоанета Цонева.

Поради засиления обществен интерес към възлагането и последващото изпълнение на дейностите по консервация, реставрация и адаптация на „Ибрахим паша“ джамия, преди няколко седмици Цонева изиска от директора на АДФИ пълните резултати от извършената проверка. Докладът от пълната проверка на АДФИ от август 2022 г. беше изпратен на прокуратурата, тъй като съдържа сведения за множество (13 на брой) нарушения, включително индикатори за измама, припомнят още ожт пресцентъра на коалицията.

/e-Razgrad/

Hits: 80

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.