Анимал Хоуп Варна – с любов и грижа за животните

Те са доброволци – хора, които на добра воля са се посветили на една благородна кауза. Защото колко голямо сърце е нужно да имаш, за да правиш всичко по силите си, за един по-добър свят, в който животните няма да бъдат подложени на болка и нараняване.

С цялата си отдаденост, те търсят най-добрия вариант за много невинни създания, търсят дом и любов, и адекватна грижа за бездомни и страдащи животинки.
Фондация АНИМАЛ ХОУП ВАРНА е организация с нестопанска цел. Всъщност нейните членове са екип от доброволци, които са обединени от една голяма идея и работят неуморно за осъществяването ѝ, като правят всичко възможно да осигурят на бездомничетата ветеринарна помощ, приютяване във временни домове, чипиране, кастриране, ваксиниране, обезпаразитяване и намиране на отговорни нови собственици, които да ги дарят с постоянен дом, грижа и любов.
Тъй като всички членове на организацията са доброволци, средствата за помощта, която оказват, се събират изцяло от дарения. Не получават никаква държавна помощ и често дължат стотици левове на ветеринарните клиники, които са свикнали да се налага да ги изчакват да им се разплатят по-късно. Имат сключени договори с осем ветеринарни клиники във Варна за съвместна работа на преференциални цени и при преференциални условия за бездомни животни. В клиниките са поставени дарителски кутии, където всеки може да помогне за лечението на животните. По тази причина организацията се нуждае от помощ, за да се намерят нови стопани, както и за ваксинации и лечение.
Търсят се осиновители предимно в България, но с помощта на доброволци от други страни, животинките намират домове също и в Германия, Австрия, Швейцария, Финландия, Холандия, Англия, дори и Италия. „За да намерим най-доброто място за нашите изстрадали бездомничета, ние изискваме от всички потенциални осиновители да попълнят въпросник, да ни дадат малко информация за себе си и да подпишат договор при осиновяването. По този начин се стараем да предотвратим завръщането на животните на улицата след някой и друг месец в случай, че стопаните им решат, че те изискват твърде много работа, или че не изпълняват техните очаквания. Животните ни се дават само за домашни любимци, които ще бъдат третирани като членове на семейството, а не за кучета пазачи, които ще седят вързани на синджир или за мишеловки, които ще бъдат хранени с отпадъци.” – е записано в документите.
Една интересна и много адекватна опция е тази, на Виртуален осиновител. За тези, които нямат възможност да приютят в дома си животинка по редица причини. И понеже спасените животни в приюта отдавна са около 140, някои чакат за осиновяване по 2-3 години, а някои може и никога да не получат шанса да открият своя стопанин, ситуацията от доста време е тежка. При няколко осиновявания на месец доброволците изнемогват в грижите и разходите. Затова са решили да въведат опцията „виртуален осиновител” на животинка по желание. Така всеки, който желае, може да стане виртуален попечител на животинка по желание, до нейното осиновяване. той може да получава виртуална информация, да участва в избора и търсенето на осиновител. В сайта има и албумче със снимки, в което по подходящ начин е отбелязано кой има попечител и кой все още чака някой да му даде шанс.
В листата на дейностите, които извършват доброволците, фигурират помощ със сайта, посещение и помощ в приютите /чистене, подреждане, галене на животните/, домашни посещения за проверка на осиновени животни, помощ с транспортиране на животни, помощ в прибирането на дарения, доброволческа работа при организиране на събития, осигуряване на приемен дом за животинка. Всяка дейност, свързана с потребностите на животинките, е от полза. И понеже работата е много, от доброволци винаги има необходимост.
Казват, че по отношението към животните може да се съди за нивото на развитие на едно общество. Тук, в приюта всяка животинка си има своята история. Те всички имат една порода – Любов. И всяка от тях си чака нейния си Човек, който да ѝ даде дом и достоен живот. Достойно за респект е и отношението и грижите, които доброволците полагат. Всички те са на работа през деня, а всяка седмица се прави нов график за къщата, където всеки ден ходят доброволци да обгрижват животните. Затова всяка помощ е ценна, всяко левче има значение.
Разнообразни са и инициативите, свързани с набирането на средства, така че желаещите винаги биха могли да намерят начин да помогнат. Ежемесечно се организират благотворителни базари. В сайта на фондацията са посочени като начини за помощ също дарения с поръчка, дарение чрез ДМС / на Единен дарителски номер 17777 може да се изпрати съобщение с текст DMS ANIMAL /. В някои магазини са поставени дарителски кутии, в които може да бъде оставена бележка за кого да бъде използвана сумата или просто може да бъде оставено рестото. Всяко дарено левче е от полза и ще помогне на животинките.
Друга възможност е да бъде изпратено дарение до офис на Еконт експрес, могат да бъдат изпращани и парични преводи.
Офисът на Еконт е с адрес: гр. Варна 9003, офис Патриарха, Район Одесос, ул. „Калофер” № 2, получател: Анимал Хоуп Варна, тел. 0876 570311
Фондация АНИМАЛ ХОУП ВАРНА
Първа Инвестиционна Банка – Варна
BIC:FINVBGSF
IBAN:BG56FINV91501215766563
Pay Pal: animalhope.varna@gmail.com
https://animalhope-varna.org
https://www.facebook.com/animal.hope.varna/
Нели НИКОЛОВА

Hits: 88

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.